Avlux historia

Avlux Sverige AB startades vid årskiftet 2011-2012. Företaget har växt fram under att antal år som enskild företagare där jag testat olika spår för att hitta mitt kall.

2005 startade allt och då i formen att jag enbart hyrde ut mig själv som ljustekniker, ganska snart började även installation komma in i bilden och jag började med lite projektorinstallationer tillsammans med ett företag som ägs av barndomsvänner. Detta samarbete har sedan dess funnits i bakgrunden trots att jag själv testat andra vinklar för att så att säga ”hitta hem”.

2009 började jag testa på höghöjdsarbete och tänkte att här finns det en marknad när det gäller personligt fallskydd. Jag tecknade ÅF kontrakt med en leverantör av fallskyddsutrustning och gav mig ut för att försöka få byggföretag mfl i Norrköpingsområdet att förstå hur viktigt det är att ”inte ramla ner”.

Efter ca ett års kamp och stångande mot företagsledarna insåg jag att detta inte var något att bygga sin försörjning på. Under samma period ökade installationerna av AV-utrustning markant samtidigt som jag utbildade mig inom styrning av AV-teknik och blev certifierad Crestron programmerare.

Jag bestämde mig för att lämna min fasta anställning för att var min egen fullt ut. Även fast jag fortfarande har kvar mina avtal med fallskyddsleverantören så är det idag en bisyssla och allt krut ligger på installation och konsultation inom AV-teknik och ljusdesign.

Tillsammans med mina samarbetspartners och kunder ser jag en ljus framtid där verksamheten kommer att utvecklas ytterligare genom att jag kommer utbilda mig mer inom belysningsstyrning och projektledning.